top of page

W4Energy, parteneriat bazat pe incredere si transparenta!


In contextul actual cu privire la mediatizarea in presa a conduitei indoielnice de business a anumitor dezvoltatori de parcuri fotovoltaice raspundem ingrijorarilor manifestate cu privire la siguranta investitiior in energie solara dorim pe aceasta cale sa va aducem la cunostinta ca, desi segmentul investitiilor in parcuri fotovoltaice a fost subiectul unor probleme de ordin legal in ce priveste anumiti dezvoltatori, segmentul in cauza nu este reprezentat de o singura entitate. Acesta este un lucru benefic pentru restul companiilor si persoanelor care investesc in energie solara, atata vreme cat duce la cresterea nivelului de constientizare in randul investitorilor cu privire la riscurile la care se supun in momentul in care fac orice fel de investitie. Acestia nu trebuie sa se bazeze pe numarul de followersi sau pe promovarea unui anumit stil de viata pe retelele de social media, prezentat de anumiti dezvoltatori pentru atragerea de potentiali parteneri care sa investeasca in afacerile pe care le dezvolta.

Iti oferim asadar o lista cu toate aspectele la care orice investitor sau potential investitor trebuie sa fie atent, de care sa tina cont si mai ales documentele pe care trebuie sa le solicite in momentul in care doreste sa faca o investitie in segmentul de energie regenerabila:

  • Sa fie producator de energie electrica din surse regenerabile.

  • Sa detina in proprietate terenul pe care este dezvoltat parcul, cat si acte doveditoare ale proprietatii terenului.

  • Documentatia si obtinerea certificatului de urbanism – centrala fotovoltaica si conectare la retea.

  • Documentatia DTAC – centrala electrica fotovoltaica si conectare la retea.

  • Studiul de solutie.

  • Obtinerea avizului tehnic de racordare (ATR).

  • Obtinerea autorizatiei de constructie (AC) – centrala fotovoltaica si conectare la retea.

  • Evaluarea randament energetic.

  • Elaborarea Studiului Topografic.

  • Elaborarea Studiului Geotehnic si teste piloni.

  • Elaborarea Studiului Hidrologic.

  • Proiect de detaliu - Centrala Electrica Fotovoltaica (PT, DDE, as built).

Acesta reprezinta pachetul minim de documentatie la care trebuie intotdeauna sa fiti atenti inainte de incheierea unui parteneriat. Discutiile purtate cu potentialul tau partener trebuie sa vizeze strict partea de business si de avantaje financiare, cat si siguranta parteneriatului pe termen lung.


Alege sa investesti informat in energie fotovoltaica! Iar daca te intrebi de ce aspecte sa tii cont inainte de incheierea unui parteneriat si daca investitia ta este una sigura, iti oferim mai jos cateva informatii care sa iti fie de ajutor.

Primul si cel mai important aspect este sa te asiguri ca partenerul alaturi de care vrei sa investesti este producator de energie din surse regenerabile si nu dezvoltator de parcuri fotovoltaice cu statut de prosumator. Te intrebi desigur care este diferenta.

Producatorul de energie electrica din surse regenerabile reprezinta o companie care utilizeaza surse de energie regenerabila pentru a genera electricitate si care vinde energia produsa pe piata de energie electrica la pretul pietei, avand ca obiect de activitate strict producerea de energie electrica.

Activitatea specifica a producatorului este reprezentata de producerea de energie electrica din surse regenerabile, pe cand a prosumatorului conform legii, aceasta nu trebuie sa fie activitatea lui comerciala sau profesionala primara.

Producatorul produce si livreaza/vinde energie electrica din surse regenerabile catre consumatorul final, in timp ce prosumatorul consuma si produce energie electrica din surse regenerabile, iar surplusul il injecteaza in retea.

Alege W4Energy, partenerul tau de incredere la investitia in energie solara!


Comments


bottom of page