In contextul cresterii preocuparilor legate de mediul inconjurator si schimbarile climatice, tot mai multe companii mari isi indreapta atentia spre energia regenerabila ca o solutie durabila pentru necesitatile lor energetice si dezvolta adevarate strategii in acest sens.
Multe companii incep aceasta tranzitie catre energia regenerabila pentru a reduce impactul asupra mediului, cat si pentru a-si indeplini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Beneficiind de deduceri fiscale si de reducerea costurilor fixe asociate platii facturilor, tot mai multe intreprinderi sunt motivate sa investeasca in surse de energie durabila. Aceste investitii nu doar ca isi dovedesc beneficiile financiare, ci si le permit sa-si asume un rol proactiv in protejarea mediului inconjurator.
Desi initial energia solara si cea eoliana prezentau fluctuatii in furnizarea energiei, eforturile constante de investitii in tehnologiile corespunzatoare au condus la imbunatatiri semnificative atat la nivelul echipamentelor folosite, cat si al metodelor de stocare. Astfel, aceste surse de energie verde au devenit la fel de fiabile precum cele traditionale.
Pe langa aceasta, diversificarea surselor de energie regenerabila a deschis noi oportunitati pentru companiile mari de a-si optimiza costurile. In ultimul an, multinationalele din Statele Unite au alocat sume semnificative pentru investitii in energie solara, contribuind la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu aproximativ 2,4 milioane de tone. Companii precum Apple, IKEA, Amazon, Walmart si Target si-au echipat unitatile de productie cu panouri solare nepresurizate, cat si panouri solare traditionale, in vederea reducerii costurilor de productie si a amprentei lor de carbon. Cu toate acestea, aceste exemple nu acopera decat o mica parte din beneficiile aduse marilor afaceri de adoptarea surselor de energie regenerabila:
Costuri mai mici, investitie cu amortizare rapida
Companiile care inca se bazeaza pe surse traditionale de energie se confrunta cu costuri variabile, care oscileaza de la o luna la alta si cu cresteri semnificative de la un an la altul. Intrucat aceste surse conventionale de energie sunt finite, pe masura ce ele devin mai putin accesibile, preturile lor cresc exponential.
Pe de alta parte, sursele regenerabile de energie ofera beneficii considerabile, avand costuri fixe, care constau intr-o investitie initiala urmata de costuri minime de intretinere. Investitia initiala se amortizeaza rapid.
Responsabilitate sociala corporativa
In loc sa aloce sume semnificative in actiuni de relatii publice si marketing, companiile care investesc in surse regenerabile de energie, reusesc sa-si construiasca o imagine pozitiva. Atitudinea lor proactiva in privinta mediului inconjurator, cat si eforturile depuse pentru reducerea poluarii sunt bine primite de clienti si parteneri, avand un impact similar cu o campanie de responsabilitate sociala de succes. Mai mult, aceasta poate atrage atentia si sprijinul clientilor si al partenerilor care cauta sa faca afaceri cu organizatii ce iau in serios problemele legate de mediu.
Crearea locurilor de munca si stimularea economiei
O economie prospera contribuie la dezvoltarea afacerilor si la generarea de profituri semnificative. Prin tranzitia la sursele de energie regenerabila, companiile contribuie la stimularea intregii industrii, sprijinindu-i cresterea si dezvoltarea, cu efecte benefice pe termen lung, precum crearea de noi oportunitati de angajare si expansiunea unei piete emergente.
Beneficii fiscale si scutiri de impozite
Pentru a incuraja companiile sa faca tranzitia de la energia traditionala la cea regenerabila, multe state ofera scutiri fiscale si subventii partiale. Aceste masuri conduc automat la costuri mai reduse in ce priveste investitiile pentru intreprinderi si la un randament investitional semnificativ mai atractiv. In functie de dimensiunea companiei, economiile pot ajunge la sume subtantiale.
Consolidarea unei pozitii de lider
Principalul obiectiv al oricarui business este sa devina lider in domeniul sau de activitate, indiferent care este acesta. Pentru antreprenori, provocarea suprema consta in luarea de decizii inteligente si strategice care sa le permita sa se plaseze cu un pas inaintea concurentei. Adoptarea energiei regenerabile, mai ales intr-o piata in care niciun alt concurent nu a facut inca acest pas, poate consolida imaginea unei companii ca fiind progresista, agila si capabila sa gandeasca si sa actioneze ca un lider.
Orientata spre viitor, compania W4Energy isi propune sa contribuie la economia mondiala si sa lase o natura locuibila generatiilor viitoare, deschizand calea pentru a satisface nevoile energetice ale planetei in care traim cu resurse curate.
Scopul nostru este sa diminuam pe cat posibil dependenta de combustibilii fosili, sa ne informam si sa educam partenerii in acest sens, dar si sa aducem energia regenerabila in consumul uzual de curent.
Comments